Novice
1830 podpisov predanih Mestni občini Kranj

1830 podpisov predanih Mestni občini Kranj

Pred iztekom roka sta predstavnika Iniciative MOK predala 1830 podpisov nasprotnikov pozidave Rupovškega polja in gradnje severne obvoznice. Pobudniki Iniciative pričakujemo, da bodo pristojni pripombe upoštevali pri načrtovanju tega in prihodnjih prostorskih planov.

Foto: Mirko Kunšič

974 podpisov je bilo v fizični obliki, 856 pa v elektronski, zbranih prek spletne peticije. Nekaj podpisnikov je oddalo podpis v obeh oblikah, saj so želeli prek spletne peticije podati tudi lastne pripombe in pobude. S predlogom nasprotujemo predlagani novi trasi severne obvoznice po sredini Rupovškega polja, ker grobo posega v najboljša kmetijska zemljišča, ki so poleg zagotavljanja prehranske varnosti pomembne naravne rekreacijske površine več tisočim prebivalcem KS Vodovodni stolp in MO Kranj. Iz istih razlogov nasprotujemo spremembi namenske rabe najboljših kmetijskih zemljišč na Rupovškem polju v območje stavbnih zemljišč, predvidenih za kasnejšo pozidavo.

Hvala vsem, ki ste Iniciativo podpisali, hvala tistim, ki nas podpirate in pomagate, da bo naše mesto ostalo zeleno in zdravo.

Zeleno srce Kranja

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja