Razlaga
Karta aktivnosti na Rupovškem polju

Karta aktivnosti na Rupovškem polju

Veliko športnikov po svetu za beleženje svojih aktivnosti uporablja aplikacijo Strava. S prispevanjem svojih javnih dejavnosti v aplikacijo Strava pomagajo pomagali izboljšati kolesarjem in pešcem prijazno infrastrukturo na svojem območju. Poslanstvo družbe Strava Metro je izboljšati kolesarjenje, tek in hojo v mestih. Strava Metro sodeluje z oddelki za promet in mestnimi načrtovalskimi skupinami pri načrtovanju, merjenju in izboljševanju infrastrukture za kolesarje in pešce.

Nabor podatkov Strava Metro, ki je na voljo samo urbanistom in zagovornikom aktivnega prevoza, vključuje podatke o dejavnostih, ki so obdelani tako, da so odstranjeni identifikatorji, povezani z uporabniki, in združeni kot štetje na osnovnem zemljevidu. Strava Metro na primer zagotavlja podatke o tem, koliko kolesarjev je vozilo v katero smer na določeni ulici uro za uro, vendar brez podatkov o tem, kateri kolesarji so vozili po ulici.

Strava podaja tudi tako imenovane toplotne točke, ki kažejo, kako “priljubljena” so določena območja. Območje Rupovškega polja in predela okrog Kokre je zelo “vroča točka”.

Vir podatkov Strava Heatmap.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja